outdoor room

outdoor room

South Ruislip

Our client wanted to transform her gloomy, uninteresting garden into an outdoor room as an extension to the house for summer use. She wanted a really contemporary, modern garden.

We created a modern space using contemporary fencing, which has built-in trellis at the top for added light. We dispensed with the lawn and replaced it with maintenance-free, pale granite paving and flint gravel which reflects the light.

This created an open area for sitting and dining which can be used well into the evening with the addition of the lighting.

The planting is mainly evergreens to provide all-year structure, with the addition of some perennials and bulbs to extend the seasons and add extra flourishes of colour.

See here when just changing the planting makes a big difference.